Dameshorloge trends

Dit artikel is onderdeel van: ikstarthier gepubliceerd op: 20/01/2022

In de 19e eeuw werd het eerste polshorloge uitgevonden. Dit horloge was bedoeld voor dames en werd toen al gezien als een soort sieraad. Dit is vandaag de dag nog het geval. Net als bij kleding, make-up en schoenen zijn er ook in dameshorloges modetrends. Op het moment zijn er drie belangrijke trends te signaleren als het om horloges voor vrouwen gaat. Hier wat leuke voorbeelden van unieke en handgemaakte sieraden voor vrouwen

Al enkele seizoenen is het duikboothorloge of U-boat horloge favoriet. Voor deze horloges geldt: hoe groter, hoe beter. Grote uurwerken met grote cijfers en flinke metalen wijzers samen met een brede, leren band. De populaire kleuren voor de duikboot dameshorloges zijn wit, donkerblauw en bruin. TW-Steel begon als een van de eersten met het produceren van grote dameshorloges, daarna kwamen er veel andere merken, zoals Oozoo en Breil, met het grote horloge op de markt.

De tweede trend in dameshorloges is het vrouwelijke witte horloge met strass steentjes. Deze horloges worden gemaakt van kunststof of metaal. Vaak hebben deze horloges om het nog vrouwelijker te maken een parelmoeren wijzerplaat. Het mooie hieraan is dat het parelmoer meekleurt met je kleding en het licht. De glittersteentjes worden meestal rondom de wijzerplaat in plaats van de cijfers geplaatst. De verwachting is dat deze trend aankomende zomer nog meer aanhangers zal krijgen, want wit wordt de kleur van de zomer van 2011.

Een relatief nieuwe trend in de wereld van dameshorloges is het zogenaamde boyfriend horloge. Na de boyfriend jeans, het mannenoverhemd en de oversized blazer voor vrouwen krijgen we nu het dameshorloge met de nonchalante mannenlook. Grote horloges van metaal, leren bandjes of zwart kunststof; als het er maar mannelijk en oversized uitziet. Het moet lijken alsof je ’s ochtends per ongeluk het horloge van je man of vriend hebt omgedaan.

Het leuke van deze trends is dat je nu ook meerdere dameshorloges aan kunt schaffen, omdat horloges steeds goedkoper worden. Zo kun je de ene dag een stoer duikboothorloge dragen en de andere dag een übervrouwelijk dameshorloge omdoen.